Huskøb – få en fair kamp med en boligadvokat

22 januar 2018 Camilla Skøtt
Huskøb - få en fair kamp med en boligadvokat

Boligkøb kan godt virke en smule grænseoverskridende for mange. Særligt første gang. Der er mange penge på spil, ligesom der er mange følelser indblandet, når du eller familien skal finde sit nye hjem. Og så er det som regel en ulige kamp; 2 mod 1. Sælger og ejendomsmægleren på samme hold mod dig som køber. Vil du have en fair kamp, så tag en boligadvokat med på banen.

En boligadvokat giver dig overblik over de økonomiske og praktiske aspekter af handlen, ligesom han eller hun kan være en god kompagnon, når der skal forhandles pris. Sammen med eBoligadvokat har vi samlet en liste over de fordele, du får, når du bruger en boligadvokat i din handel.

Vil du vide mere, så kan du eventuelt tage et kig på https://eboligadvokat.dk/

Lille investering, stort udbytte

Når man lige står i det, så kan det føles som mange penge at bruge på en advokat. 6.000-9.000 kr. koster det typisk. Men hvis du kigger på det beløb, du har tænkt dig at bruge på boligkøbet som helhed, så udgør advokatens salær en ret lille procentdel. Og du får et stort udbytte for pengene.

Først og fremmest får du fuld tryghed i din handel, ligesom du undgår at købe katten i sækken. Samtidig er boligadvokaten som regel godt inde i markedsværdien i dit område, og det betyder, at du undgår at betale mere for din bolig, end den er værd, hvis du lader en boligadvokat kigge på sagen. Og sidst men ikke mindst så giver det ro i maven, at have en person ved sin side, som man kan stole på.

Slip for ansvaret

Det kan føles overvældende at stå med det fulde ansvar for en handel. Hvis du tager en boligadvokat med ind i kampen, så overtager han eller hun kommunikationen med sælgers ejendomsmægler, sælgers bank og din bank. Og du kan være helt tryg ved det, da der er faste regler for, hvordan en advokat skal gøre disse ting.

Skulle der mod forventning opstå fejl undervejs, som får økonomiske konsekvenser for dig, så er det også advokaten, der hæfter for dem – og han eller hun har en lovpligtig ansvarsforsikring.

Få overblik over dokumenterne

De mange dokumenter, der er en del af en bolighandel, kan være næsten umulige at skabe overblik over. Og ikke mindst at forstå, da de som regel er skrevet i et sprog, som kun fagfolk kan læse. Men her kommer advokaten også ind i billedet; han eller hun skaber nemlig et fuldkomment overblik og videregiver informationerne til dig i et sprog, der er til at forstå.

Flere Nyheder