Sådan kan du selv bekæmpe social angst

14 oktober 2019 Linnea Larsen
Sådan kan du selv bekæmpe social angst

Lider du af social angst? Så er det vigtigt, at du gør lige præcist det modsatte af det, din angst vil have dig til. Har du social angst, vil du typisk have trang til at trække dig fra sociale situationer og i stedet at isolere dig hjemme i dine trygge og velkendte rammer. Det giver dog bagslag, og mange med social angst kommer hurtigt til at føle sig ensomme og isolerede. En periode med social angst kan koste dyrt i forhold til både selvværd og tætte relationer, og det er derfor vigtigt at tage hånd om angsten, før den vælter dig helt af pinden. Her er et par tips til, hvad du selv kan gøre for at arbejde med din angst.

 

 

Slip af med social angst

Det er naturligvis lettere sagt end gjort at slippe af med social angst, og det er ingen hemmelighed, at det kræver hårdt arbejde og en stor portion personlig energi fra dig, hvis du vil være angstfri. Heldigvis er det hårde arbejde det hele værd, når du igen kan leve det liv, du drømmer om, og være fri af angstens mange begrænsninger. Vil du selv gøre noget for at bekæmpe din angst er her et par bud på, hvor det kan være godt at starte.

 

Fortæl dine nærmeste om angsten

Det er vigtigt at have støtte fra dine nærmeste, hvis du vil være angstfri. Vær derfor åben over for venner, familie eller andre, du stoler på, og lad dem hjælpe dig i kampen mod angsten, så du ikke føler, at du skal stå helt alene med alt det svære.

 

Tag små skridt

Sæt dig et mål for, og start på en god dag, hvor du har overskud. Måske målet skal være at købe ind på egen hånd eller at tale med en fremmed på gaden. Eller måske det er nok blot at bevæge dig udenfor din bolig og tage en gåtur rundt i nabolaget. Dit mål skal være realistisk, så du har en god chance for at få en succesoplevelse. Når det første mål er nået, sætter du dig et nyt, og gradvist vil du opleve, hvordan mange af de svære sociale situationer bliver lettere og mindre angstfulde for dig.

 

Søg professionel hjælp

Det kan være godt med professionel støtte i processen mod at blive angstfri. Find en angstbehandler med speciale i social angst, og lad vedkommende hjælpe dig med at opnå dine mål og med at se angsten i øjnene.  

Flere Nyheder